Ambuláns betegellátás

Az ambuláns betegellátás keretében részletes fizikális vizsgálatot végzünk, mely során megállapítjuk a bőr, szőrzet állapotát, nyálkahártyák színét, a nyirokcsomók méretét, a tüdő- és szívhangokat, a has betapinthatóságát, a tapintható szervek méretét, esetleges rendellenes rezisztenciák jelenlétét.

Szükség szerint számos kiegészítő diagnosztikai eljáráshoz elvégezzük a mintavételt: vér-, vizelet vizsgálathoz, citológiai mintavételhez, bélsár, bőrkaparék vizsgálatokhoz. Ezek eredményét igény szerint személyesen, telefonon, e-mailben, postai úton eljuttatjuk az állattulajdonosnak.

A beteg állapota alapján elvégezzük a gyógykezelést, valamint javaslatot teszünk a további terápiás lépések elvégzésére. A kezelésről minden alkalommal kórlapot adunk a tulajdonosnak.

Sürgősségi ellátás

Rendelőnkben soron kívül ellátjuk rendelési időben, illetve 9-19 óra között előzetes telefonos egyeztetés alapján az akut, életveszélyes állapotban érkező betegeket.

Belgyógyászati ellátás, védőoltások

A belgyógyászat állatok esetében is számos szerv, szervrendszer vizsgálatát, gyógykezelését jelenti: légzőszervek, emésztőszervek, húgy-és ivarszervek, de ide tartozik a bőrgyógyászat, az allergológia és az immunológia is. Utóbbinak fontos része az állatok megfelelő védőoltásokkal való ellátottsága. Kutya, macska, vadászgörény és nyúl fajok esetében végezzük az adott fajnak és életkori sajátosságoknak megfelelő vakcinás immunizálást.

Szülészeti és szaporodásbiológiai ellátás

A szaporodásbiológiai ellátás egyik fontos része a tenyészszukák optimális fedeztetési idejének meghatározása. Erre lehetőség van a vér progeszteron szintjének meghatározásával, hüvelytükrözés és hüvelykenet citológiai vizsgálatával.

A szülészeti segítségnyújtás történhet manuális és sebészi beavatkozás formájában, melyhez nagy segítséget nyújt az ultrahang berendezés. Az UH segítségével nyomon követhető a kölykök, majd fialás után a méh állapota. A szülőcsatornában elakadt magzat esetében azonban mindig a császármetszés elvégzését javasoljuk, mert a nem megfelelő konzervatív segítségnyújtás veszélyeztetheti mind a szuka, mind a kölykök életét.

Az ivarszervek megbetegedései gyakoriak mindkét nem esetében a kisállatoknál, ezek teljes körű kivizsgálását elvégezzük szükség esetén.

Sebészeti beavatkozások

Műtőnk felszereltsége (altatógép, pulzoxyméter, EKG, fűtött műtőasztal) lehetővé teszi, hogy a sebészi beavatkozásokat a legnagyobb biztonságban hajtsuk végre. A műtétek során mindig az adott egyed adottságainak megfelelő anesztéziai protokollt választunk, hogy az állatot a lehető legkevésbé terhelje meg az altatással járó beavatkozás. Elsősorban lágysebészeti beavatkozásokat végzünk, de lehetőség van folyamatos konzultációra ortopéd specialista bevonásával a csontműtétek, illetve neurológiai esetellátások kapcsán is.

Ultrahang diagnosztika

Számos betegség esetében szükséges kiegészítő képalkotó eljárások alkalmazása, mellyel a diagnózis felállítható, illetve alátámasztható. Ennek egyik eszköze az ultrahang, mely gyorsan, káros sugárzás alkalmazása nélkül ad többlet információt a betegek kezelése során.

Röntgen diagnosztika

Rendelőnkben egy rendkívül modern, direkt digitális röntgen berendezés került beüzemelésre, mely lehetővé teszi a felvétel készítés során jelentkező sugárterhelés jelentős csökkentését, a vegyszermentes, környezetbarát képfeldolgozást és archiválást. A képeket digitális formában a felvételezést követően azonnal át tudjuk adni a tulajdonosnak. Célszerű a vizsgálatokra időpontot egyeztetni, mert gyakran szükséges az állatok bódítása, altatása a megfelelő minőségű képanyag elkészítéséhez.

Diszplázia szűrés

Rendelőnkben ugyancsak van lehetőség a könyök- és csípőízületi diszplázia szűréshez szükséges felvételek elkészítésére. Ezt mindig előre egyeztetett időpontban végezzük, mert a felvételeket altatott állatokról tudjuk megfelelő minőségben elkészíteni.

Microchip, útlevél

Rendelőnkben elvégezzük a kisállatok egyedi jelölésére szolgáló microchip beültetését, valamint kiállítunk útlevelet a tulajdonos kérésére, mely előfeltétele az állattal való utazásnak. Utazás előtt mindig érdemes tájékozódni a célország által előírt feltételekről. Ebben segítséget nyújt a Magyar Állatorvosi Kamara és a NÉBIH honlapja. A 41/2010. (II.26.) Kormányrendelet a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról értelmében minden 4 hónaposnál idősebb kutya egyedet kötelező microchippel megjelölni, valamint veszettség elleni védőoltás csak ilyen jelöléssel ellátott állatnak adható, melyet minden alkalommal ellenőrzünk az oltás beadása előtt.

Vérvizsgálat, labordiagnosztika

Egyes gyorsteszteket és mikroszkópos vizsgálatokat rendelőnkben is elvégzünk. Ugyanakkor specializált állatorvosi laboratóriumokkal együttműködve a laboratóriumi vizsgálatok széles körének lebonyolítását végezzük: vér-, vizelet és bélsár vizsgálatok, genetikai tesztek, parazitológiai, mikrobiológiai (bakteriológiai, virológiai, gombás) elváltozások diagnosztikája stb.

Allergia tesztek

Az allergiás megbetegedések száma kisállatokban is évről évre nő, jelenleg a teljes populáció mintegy 10-15%-át érinti és leggyakrabban bőrelváltozások formájában jelentkezik. Számos típusa van, melyek kivizsgálása és kezelése gyakran rendkívüli türelmet igényel, mind az állat, mind a tulajdonos, mind pedig az állatorvos részéről. Rendelőnkben igyekszünk a legmodernebb tesztek alkalmazásával megoldani ezeket az eseteket.

Auvet Pharma

Rendelőnkben barátságos és korszerű környezetben várjuk Önöket és segítségre szoruló kedvencüket!

Keressen minket elérhetőségeinken az előzetes időpont egyeztetés végett!

Információk

Auvet Pharma Kft.

Hétfő – Péntek: 9-12 és 16-19
Szombat: 9-11
Vasárnap: ZÁRVA